Repair Café

Wat doe je met de broodrooster die je erfde van je oma maar het nu niet meer doet? Met de lievelingsjeans van je lief waar een lelijke scheur in zit? Of met je laptop die niet meer wil opstarten? Weggooien? Mooi niet! Je brengt ze mee naar het Repair Café, waar deskundigen uit de buurt, zoals een naaister, elektricien, fietsenmaker, timmerman…, jou helpen bij het repareren van kapotte spullen. Materiaal, gereedschap en goede raad zijn aanwezig.

Ben je zelf een krak in het herstellen van klein electro, blink je uit met naald en draad, kent de computer geen geheimen voor jou, sleutel je graag aan mechaniekjes,… Kom je kennis delen met anderen! Zo leer je je buur dat een los fietszadel vastzetten, een computerprogramma installeren of een schoen lijmen echt niet zo moeilijk is als het lijkt.

Een bezoekje aan het Repair Café, da’s 3x mooi meegenomen. Ten eerste neem je jouw gemaakte fiets, knuffelbeer, tafeltje weer mee naar huis en heb je misschien genoeg geleerd om het de volgende keer zelf te repareren. Ten tweede wordt de afvalberg er niet groter op, want zelfs als er niemand is die jouw ding kan fiksen, is er een lijst met professionele hersteldiensten voorhanden. En ten derde, en da’s het allerleukste: je hebt je buren op een nieuwe, verrassende manier ontmoet en leren kennen!

Enkele reacties:

Tony: “Het was zeer aangenaam zoveel mensen samen te vinden op een zondagnamiddag… Het Repair Café NOH bleek niet zomaar een ideetje, maar een project dat mensen verenigd en nog nuttig is ook!”

Christine: “Een leuke ervaring. Ik kwam met mijn naaimachine om mee te helpen kleine reparaties uit te voeren. Bleek dat de 3 andere vrijwillige naaisters niet aanwezig konden zijn. Gelukkig was er nog niet meteen vraag naar reparatie en kon ik mijn eigen kleine herstellingen uitvoeren. Ik had ook een vestje meegebracht waarvan de voering aan de mouwen was losgekomen. Daar had ik zelf hulp bij nodig. Gelukkig kwam ik aan de praat met 2 bezoeksters die ook goed kunnen naaien. Ik legde hen mijn probleem voor en een ervan ging onmiddellijk aan de slag. Het zag er redelijk gecompliceerd uit, maar die mevrouw heeft het vestje uiteindelijk in orde gekregen, waarvoor mijn dank.”

Roland: “Ik heb de voedingskabel van mijn stofzuiger dankzij de diagnose van Willy kunnen maken en na 2 jaar panne functioneert hij weer. Bedankt!”

Conny: “Geweldig als ik zie hoe buren elkaar helpen. Bij ons in het centrum spreekt men er nog elke dag van. Zet de naaimachine alvast klaar want de mond-tot-mondreclame heeft al heel wat agenda’s bovengehaald!”

Stephanie: “De ploeg vrijwilligers doet hun uiterste best om jouw ding te herstellen. Wacht maar af, je zal verbaasd staan van het resultaat. Mocht het hen toch niet lukken, krijg je raad mee over waar je met jouw kapotte spullen heen kan.”

François: “Bravo, tof initiatief! Bedankt aan alle vrijwilligers, ze zijn supergoed. Ze hebben mijn haardroger gerepareerd door er gewoon naar te kijken!”

Zin om kennis te maken met dit mooie buurtproject?
Kom dan op elke laatste zondag van de maand tussen 14u en 17u naar GC Heembeek-Mutsaard
Zin om mee te helpen of nood aan meer informatie? We zoeken nog mensen die wat kennis hebben van electro/mechanica en graag meehelpen. Alle andere vrijwilligers zijn uiteraard ook meer dan welkom!
Mail naar heembeek-mutsaard@vgc.be of breng een bezoekje aan een van de drie partners.

Org.: buurtbewoners en -organisaties, samen met GC Heembeek-Mutsaard, buurthuis De Nachtegaal en LDC Ado Icarus.

Pin It on Pinterest

Share This