«Datgene dat aan iedereen toebehoort, behoort aan niemand toe»

De Ongelooflijke kweekbedden is het begin van een burgerengagement, een solidair project uitgaande van mensen die  vrijwillig willen delen en geven. De kweekbedden behoren toe aan alle solidaire tuinierende burgers, aan hun vrienden en hun sympathisanten, die vrijwillig inschrijven op de fundamentele waarden en  principes van deze beweging

<   Inleiding  >

De beweging van de “Incredible Edible” is een vrije  geëngageerde burgerbeweging ,  die onafhankelijk, ethisch, solidair en apolitiek is in de partijdige zin van het woord. Het is een wereldlijk zelfstandig, niet commercieel initiatief zonder winstbejag en levert tal van voordelen op. Het doel is zelfvoorziening in voedsel van het eigen gebied,  gedeeld en gezond voedsel voor iedereen. Het project staat open voor iedereen, Mannen – vrouwen – kinderen, van elk volk, alle naties, elke leeftijd en alle soorten en maten. Simpelweg voor alle wereldburgers, die hun erkennen in de eenheid van het leven en van het menselijke ras. Mensen die weer streven naar nieuwe relaties tussen mensen, een manier van volledig transparant leven op een ethisch en verantwoorde manier, zich mede verantwoordelijk voelend voor alles. Het verenigd iedereen die zeer concreet zijn steentje wil bijdragen.  Mensen die hun eigen kijk willen veranderen op hunzelf en de wereld, naar een nieuwe, gelukkige, meelevende, vruchtbare realiteit streven met overvloed van het gedeeld fruit van de aarde. Met een bewuste betrokkenheid , vrij en soeverein kan iedereen mee werken aan deze ervaring zowel individueel als tezamen

***

De gedeelde voeding kan zo een overvloedige bron aan voeding gratis etenswaren worden indien we de publieke ruimte anders inrichten , transformeren in een reuze grote gratis moestuin aangedreven door iedereen en voor elk beschikbaar. Als enkelen hun deel van het werk doen leuken we de buurt op . Als iedereen zijn steentje bijdraagt veranderen we de wereld!

In de wijk de wand – Pagoden 

Momenteel zij er reeds 3 kweekbedden geplaatst in de wijk. Gesitueerd voor de Kerke van Christus Koning Op de Wannekouterlaan. Zijn dienen als voorbeeld om nieuwe kweekbedden op te starten. Elke inwoner kan als hij/zij het wenst een klein kweekbedje voor zijn huis plaatsen. Het fruit en groenten in de kweekbedden zijn heel gevarieerd zoals: Tomaten, courgetten… maar evengoed kruidenplanten kunnen in de kweekbedden geteeld worden.
In de loop van de komende maanden zal u in de rubriek “ongelooflijke kweekbedden” de seizoen groenten en fruit terugvinden die u kan kweken in de kleine kweekbedden bij u thuis. Alsook de verkrijgbare producten in de kweekbedden voor de kerk van Christus Koning.

Pin It on Pinterest

Share This